IMG_0532.JPG

Söndagsbrunch

När jag fyllde 30 fick jag brunch för två personer på Berns av Angelica, Stefan, Jessica, hennes pojkvän och Maria. Vi har tänkt att vi ska gå dit och äta hur länge som helst men det har liksom inte blivit av. Men ja, idag gick vi dit. Vi hade inte bokat men lyckades få ett bord i en soffhörna (perfekt eftersom vi kunde ha vagnen precis bredvid oss) Frans somnade typ sekunden innan vi gick in och vaknade en stund efter att vi gott, två timmar senare. Jag har aldrig ätit brunchen på Berns innan. Hade hört att den var grym och har ju ätit deras dessertbuffe som de har på lunchen så jag såg fram emot den. Hade maten varit kass hade jag inte brytt mig. Nu var det såklart grymt gott! Åt mest sushi men även vårrulle, wontons, lap moo (osäker på stavning men det är sååå gott! Som lap gai men istället gör kyckling är det fläskkött) och någon Thai-köttbulle som var sjukt god och stark.
Mina favoritdesserter av alla desserter i värden är panna cotta och Budapesttårta så jag gick all in och åt upp Fredriks tårtbit när han tyckte det blev ”för mycket”. Det enda negativa med brunchen är väl egentligen priset på 355 kronor. Har svårt att se att jag skulle gå dit och betala så mycket pengar… Kanske jag son är snål, hehe. Men nä jag tycker det är rätt saftigt faktiskt. Saftigt och gott…

Efteråt promenerad vi till Fredriks kontor på Söder och hämtade någon borr som behövdes för att få upp Stringhyllorna. Fredrik sätter upp del nu och jag har varit och handlat ingredienser till fried rice. Blir verkligen asiatiskt mattema den här helgen. Gårdagens mat blev för övrigt riktigt bra. RIKTIGT bra! Så bra att jag utbrast ”Gud vad gott!!” När jag tog första tuggan. Blygsam som jag är, hehe. En sak jag skulle gjort annorlunda var paneringen. Skulle köpt någon typ av frityrdeg eller gjort en krispigare paneringsmix av typ ströbröd, ägg och mjöl… Vet inte… Men bara ströbröd blev lite ”brödigt”. Men ja, det var gott oavsett. Kan lägga upp receptet senare, det var liksom busenkelt!
IMG_0534.JPG

IMG_0538.JPG

IMG_0533.JPG

IMG_0535.JPG

9 reaktioner till “Söndagsbrunch”

  1. Jag är väldigt dålig på att laga asiatiskt hemma även om jag tycker det är väldigt gott, så lägg gärna ut receptet!

    Sist jag åt brunchen på Berns kom vi dit typ en timme innan den stängde och då behövde vi bara betala halva priset! Då hade man ju ändå gott om tid på sig att plocka på sig av allt gott innan den togs undan och sitta kvar och äta efter. Kan vara värt ett försök!

  2. Johanna: Bra tips!! :) helt klart värt att testa. Ska lägga ut receptet. Jag tycker överlag det är svårt att lyckas med asiatiskt. Ex fried rice, det blir aldrig så som i Thailand eller ens på thairestaurangerna.

  3. Min laotiska moder gör väääääärldens godaste laab. Så god att det vattnas i munnen bara jag tänker på den och så god att jag vill ställa mig på ett torg med typ 10 kg av den och dela ut provsmak till folk som inte vet vad de går miste om.

  4. Annalisa: Ah, det är så det heter, jag har nog alltid sagt fel =) Lap istället för Laab, hehe. Jag tycker du ska göra 10 kg och ställa dig på stan, och lova att tala om var och när så kommer jag förbi och äter! :)

  5. Det uttalas typ laap och jag har sett alla möjliga stavningar på det, så helt fel var det ju inte. :) Ja men alltså, den är gudomlig. Jag skulle nog välja den över choklad any day.

    Mvh,
    En gravt chokladberoende 23-åring

  6. Annalisa: Okej, då känns det bättre ;) Men du förstod vad jag menade i alla fall. Lätt min favorit thai-lätt. Eller kommer den från Laos? Jag tänker mig att kombon är perfekt, stark mat OCH choklad ;)

  7. Den är nog ursprungligen från Laos, det är nationalrätten där, men många emigrerade från Laos till nordöstra Thailand så därför är det väldigt vanligt där också. Det är sjukt gott att göra det på strimlat/skivat kött istället för färs också! Då heter det yam nuea men det smakar typ likadant. :P

  8. Annalisa: Aha, där ser man! Kan tänka mig att det är supergott med strimlat kött. Kanske kan göra med lövbiff då… måste testa! Tack för tipset, blev så hungrig nu! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>