Köpa sulky

baby-jogger-sittvagn

 

Baby Jogger City Mini Zip Sulky

Vi ska köpa ny vagn till Frans. Han vill inte sitta i Bugaboon längre och egentligen är han för lång för den vagnen nu, han behöver en sulky-modell där han kan hänga med fötterna fritt. Vi har ju en sulky som vi tänkt ha som resevagn, en Chicco Liteway, men den är verkligen ryckig nu. Den är toppen som just resevagn men den är inte speciellt skön att köra runt i dagligen. Frågan är vilken vagn man ska satsa på. Vi ska sälja vår Bugaboo donky så vi slipper ha den stående här hemma och lägga undan Chiccon och endast använda den när vi behöver något temporärt, som på en resa exempelvis… Jag gillar ju Britax och Bugaboo, det är de vagnarna vi haft men annars tycker jag den här vagnen från Baby Jogger är verkar bra och stabil. Hm, så svårt att veta när man inte provkört men ja, vi får väl se… någon blir det i alla fall. Fredrik hade kollat upp några olika men jag vet inte vilka det var, kanske att en var från Britax, ska kolla sen…

britax-bmotion4-cosmos

Britax B-motion 4, Cosmos

bugaboo-beeBugaboo Bee3

babyzen-yoyo
Babyzen yoyo+

 

 

Dags för sulky

   

 

Idag tog jag inte Bugaboon till förskolan utan vår lilla Chicco liteway. Frans sitter ju lika bra i den (förutom att huvudet är vänta bort från mig, vilket jag inte gillar egentligen) och det känns bättre att lämna den utanför förskolan än en vagn i 12 000-kronors klassen. Folk stjäl ju tydligen vagnar hela tiden i den här stan… Så nu blir det sulky i vår och sommar och förmodligen även i höst. För min egen del så föredrar jag Bugaboon alla gånger då den är så otroligt skön att rulla runt men håller med om att det är smidigt med en liten vagn som dessutom inte är lika stöldbegärlig och OM någon ändå bestämmer sig för att sno den är det inte samma ekonomiska problem.

Frans lämnades för övrigt på förskolan idag utan en ända liten tår. Han och en pedagog satte sig i sandlådan och när jag sa hej då tittade han upp på mig men vände sedan ner ansiktet mot spaden igen. Härligt! Känns som vi går mot ljusare tider…

New in: Paraplyvagn

Vi slog till och köpte en sulky, eller paraplyvagn som det brukar kallas. Det blev en ”Chicco liteway 2014 Ombra”. Känns som den kommer fungera bra i Thailand nu och sen kommer vi ju antagligen använda den senare när Frans är lite större. Det står att vagnen är okej från 0 månader men det känns ju inte helt bra att lägga ett spädbarn i den? Men vad vet jag. Sulkyn känns i alla fall helt okej so far. Inte alls som vår ordinarie barnvagn från Bugaboo men sen skiljer det cirka 11 000 kronor i pris också, hehe. Den är lätt att köra och svänga men hjulen är knappast anpassade för snö eller ojämnt underlag.

Frans var halvimponerad av sitt nya vrålåk.

frans1 frans2

Dags för sittvagn

Bilden på Frans är tagen när han var tre månader. Han var för liten för sittdelen (speciellt till Brio Go då den är rätt stor) men ville ändå vara med och kolla när han var vaken. Brukade bulla upp honom med filtar och kuddar…

Inför Thailandsresan funderar vi på att köpa en sittvagn. Har noll koll på sittvagnar precis som jag hade noll koll på vagnar över huvudtaget för d1,5 år sedan. Jag vill att den ska vara lätt att köra, det är viktigast. Sen att Frans sitter skönt… ganska viktigt. Hehe. Har kollat på den här från Chicco som fått bäst i något test. Älskar ju vår Bugaboo donky så har även kollat Bugaboo Bee men 5000 kronor är kanske lite saftigt? När jag var på Pressvisning hos Elodie details föll jag lite för den här med mönster på, men den är typ dubbelt så dyr… Lisa hade en MacLaren, det känner jag ju till sedan innan men den är ju väldigt dyr. Kanske är jag som är snål… en sittvagn är kanske lika viktig som den första vagnen man köpte eller? Känns inte som vi kommer provköra denna gången utan klicka hem en från nätet eftersom vi åker om typ TVÅ veckor! Hm, ska kolla Blocket också, det är något jag känner att man borde göra mer ofta.

Chicco Paraplysulky Liteway 2014 Ombra

Chicco Liteway 2014 Ombra

 

När ska man vända vagnen?

Idag hade jag Frans framåtvänd i vagnen för första gången. Vår vagn låg i bilen och jag orkade inte plocka ut den så jag lånade Stinas Brio go. Det var ju den vagnen vi hade förut men vi hann ju knappt använda sittdelen överhuvudtaget, än mindre framåtvänd. Frans verkade gilla att åka framåt men jag kollade honom typ hela tiden, mycket för att det fortfarande inte hörs speciellt mycket när han gråter. Vill ju inte att han ska sitta där och gråta i tystnad när jag rullar på som om allt vore frid och fröjd. En grej: jäklar vilken skillnad det är på Brio go och Bugaboo donky som vi har nu. Bugaboon är tio gånger skönare att köra. Och att svänga med. Trodde inte det var så stor skillnad men jo, det är det verkligen! Hur som. Jag undrar när man brukar vända på sittdelen så att barnet åket framåt? Inte än kanske? Känns så tråkigt att inte se Frans när man är ute och kör. Jag ska nog vänta med att vända så länge jag kan. En sak som dock var bra med Brion var att den är betydligt mycket större än Bugaboon. Frans såg jätteliten ut där han låg och spanande runt när vi cruisade runt på stan tidigare idag.

IMG_3093.JPG

Den här vagnen…

Det kan hända att jag varit nöjd med vår Bugaboo donky, väldigt nöjd till och med, men det finns en sak jag HATAR med den och det är att fälla ihop (och upp) den. Fan vad jag kämpat med den idag! För att den ska få plats i våran minibil behöver man dessutom ta av alla hjulen. Inte vagnens fel, jag vet men det gör det hela ännu ner irriterande (och smutsigt) mina fingrar gör så jävla ont och jag blir så sjukt jävla förbannad på den här vagnen. Ja, jag är lite irriterad just för tillfället. Hur svårt ska det vara? Det är verkligen något jag saknar med Brio go-vagnen, den var så otroligt smidig att fälla. Donkyn blir visserligen extremt liten när man väl får ihop den men vägen dit är inte lätt.

Nu sitter jag och väntar på Fredrik som cyklar från jobbet (han sa att han skulle åka 18.00 så jag åkte hem för att matcha honom men inte helt otippat är han sen!) så nu står jag här med en halvredo vagn och en (exakt idag) sju månaders bebis som börjar tappa tålamodet… Jag vet hur det känns.

20140710-182921-66561522.jpg

Ny vagn: Bugaboo donky

Vi köpte ju en Bugaboo donky i Miami. Beställde den via Toys are us och fick den levererad till min kompis, Alexandra som bor där. När vi packa upp den insåg vi att solskyddet och överdraget till liggdelen saknades. Mycket irriterande eftersom vi såklart inte kunde ha Frans i gassande Miamisol utan något som helst skydd. Fredrik ringde och klaga, de liva att skicka de saknade delarna dagen därpå, om de kom? Nej. Fredrik ringde igen, tjata till sig en rabatt på 20% och de lovade att de skulle skicka delarna efter helgen. Vi var inte så nöjda. Hade ju varit i Miami i flera dagar och gått runt med Frans under en jäkla handduk. Vi hade ju inte någon vagn med oss eftersom den vi beställde skulle kommit innan oss. På måndagen kom i alla fall ett nytt paket, vad som låg i? En helt ny vagn! När vi kollade igenom paketet insåg vi att solskydd och överdrag till liggdel saknades IGEN! Den här gången struntade vi dock i att höra av oss till Toys are us. De hade mailat och skrivit att ingenting skulle behöva returneras och det kändes som de aldrig skulle lyckas skicka det vi behövde eftersom vi skulle åka hem två dagar senare. Så vi köpte en megaväska och tryckte ner vagnarna där, lyckades även flirta till oss gratis övervikt på planet hem. För vagnen i alla fall. Fick betala för väskorna med jobbkläderna men man kan ju inte få allt. Så nu var vi tre vagnar. Två Bugaboo donky varav en vi köpt med rabatt i USA och en vi ”fick” på köpet samt vår Brio Go. Jag gillar ju verkligen Brion men Fredrik tycker att Bugaboon är så mycket bättre. På vissa punkter håller jag med. Luftpumpade däck, extremt enkel att köra, praktisk med sidofack och regnskydd som ingick. Man kan dessutom göra den till en duo vagn OM vi skulle lyckas få ett syskon under tiden som Frans sitter i vagn. Brion gillar jag eftersom den har ett så stort fack under och är praktisk och snygg. Det jag inte gillar är att det kan vara lite svårt att få ner handtaget exempelvis på bussen och att det är pyttesmå låsanordningar när man ska sätta upp det där skyddet som sitter framme på vagnen, typ solskyddet. Inga megaproblem egentligen men aja, orkar inte bråka om vilken vagn vi ska ha, hehe.
Nu ska vi gå och äta frukost och sedan ska vi faktiskt kolla på en villa i Täby.
Igår kväll var vi hemma hos våra kompisar Erik och Isabel och såg hur de gjort om en dåligt planerad tvåa till en perfekt trea. Alltså den är såå fin!
Så ja, lägenhet hade också funkat känner jag nu. Ändrar mig typ varannan timma. Men ska bli spännande att kolla på huset oavsett. Det ser för jävligt ut just nu men sånt går ju att ändra på…

20140427-102452.jpg

20140427-103052.jpg

Bugaboo donkey (och imorgon drar vi!)

Vi bestämde oss för att lämna vagnen hemma och köpa en ny i USA: Vi beställde den från Toys ’r us och fick den levererad hem till min kompis Alexandra som bor i Miami. Vagnen kostade ungefär 7 000 kronor i USA vilket är betydligt mycket billigare än här hemma då den kostar närmare dubbel så mycket (!) När vi kommer hem säljer vi den nog om vi inte tycker att den är sjukt mycket bättre än vår Brio, vilket jag inte tror kommer att hända. Jag är så himla nöjd med Brio go!

Idag har jag packat, tvättat, hämtat ut våra pass och fyllt i sån där Esta-grej som man var tvungen att göra även för spädbarn. Det var så sjukt störande och all info försvann precis när jag var klar och redo att betala. Bara att skriva om allt med en hand medan Frans sakta med säkert tappade tålamodet, hehe. Har fixat massa här hemma och hade kanske hoppats att Fredrik skulle komma hem vid 18.30 åtminstone. Det gjorde han inte. Han kom typ 20.30 och han har självklart inte packat någonting. Jag skulle kunnat vara snäll och hjälpa honom men eftersom jag även packat allt vi behöver till Frans känner jag att han gott kan göra det inatt eller gå upp supertidigt imorgon. Senast när vi var i Spanien i september glömde han sina badbyxor och fick bada i tajta boxershorts, det tyckte han var rätt jobbigt. Jag undrar om han glömmer badbyxorna igen om jag inte påminner honom… eller kameran som ligger lite undangömd i en hylla. Hade jag lagt fram den hade det varit enklare för Fredrik att komma ihåg den. Men jag ska vänta till imorgon och se om han kommer på den av sig själv. Risken är ju dock att jag glömmer det imorgon. Jag bryr mig egentligen inte om kameran eftersom jag kör mobilen men Fredrik skulle störa sig hela resan om han inte fick med den. Vilket kommer drabba mig i längden… hm, kanske lägger fram den ändå…

pass

Pass, check!

Haha, förlåt om jag låter sjukt bitter men är så himla trött. Känns sjukt skönt i alla fall att allt inför resan är klart. Imorgon får vi åka Arlanda express till flygplatsen eftersom Taxi Stockholm inte har babyskydd utan endast barnstol för barn över fem månader. Ringde och frågade förut. Att släpa med vårt babyskydd bara för taxi till och från Arlanda känns jobbigt, vi kommer liksom ha tillräckligt med packning som det är…

Nu ska jag in och duscha. Fredrik gick precis ut med Frans i vagnen för att han skulle kunna somna, tror han är lite stressad över packningen och allt, hehe. Ja, jag lägger fram kameran.

Första bebisinköpet, check!

Nu har vi äntligen kommit igång med babyinköpen. Var på Babyshops lager på Lidingö nyligen och kom hem med följande:

– En Brio Go. Det blev en Brio till slut. Modellen Go valde vi efter en del velande men den kändes bäst och mest praktisk när det kom till kritan. Den är smidig att fälla ihop och det känns helt enkelt som en mycket stabil vagn. Den har gummihjul vilket betyder att man inte behöver oroa sig för punktering. Å andra sidan är de luftpumpade däcken bra när man kör på ojämna vägar. Det skumpar ju inte lika mycket.

– Liggdel till vagnen. Trots att liggdelen som tillhörde Brio Smile vägde mindre än den som hör till Go blev det alltså Go och därmed den lite tyngre liggdelen. Den här liggdelen är lite större vilket betyder att vi kommer kunna använda den även när Frans blir lite större.

– Babyskydd från Brio. Trots att vi tänker sälja vår lilla Toyota Aygo (vagnen får knappt plats där ändå.) Är det nog en bra idé att ha en bilbarnstol. Bebisen kan ju även ligga i den och bli buren i den. Och när vi ska ta oss till och från vänner och såklart även hem från sjukhuset i taxi är ju babyskyddet ett måste.

– Babysitter från Babybjörn. Här kan Frans ligga och gunga när jag duschar, lagar mat eller liknande. Vi har även beställt ett babynest. Måste bara komma ihåg att hämta ut det innan de skickar tillbaka det…

– Bärsele från Babybjörn. Alla föräldrar säger ju att det här är den bästa uppfinningen någonsin så ja, vi får väl lita på dem och testa och se vad vi tycker. Jag är dock säker på att det är ett bra köp. Bra för ryggen och så vidare.

– Åkpåse, Brio. Vi tog en åkpåse som man förmodligen kommer ha stor användning för i vinter då det är kallt ute. Det blev en enkel svart. Den känns så mjuk och skön, jag vill ha en till mig själv också…

– Vinterhjul från Brio. Om det blir mycket snö i vinter kan vi i alla fall ta oss fram med vagnen. Tänkte att det kunde vara bra att ha.

Brio eller Bugaboo?

Det är en himla hets om vilken barnvagn man ska ha. Det finns hur många som helst och om man inte har ett allmänintresse för just vagnar är det en djungel att plötsligt kasta sig in bland olika däcktyper, svängradie och adapters. Rent spontant vill jag nog helst ha en Brio-vagn, inte för att Prinsessan Victoria har en Brio Happy-variant (okej, kanske lite, hehe) utan för att jag gillar Brio och har gjort det sedan jag var liten och hade tågbana, lära-gå-vagn och fina träleksaker därifrån. I Stockholm är det en himla massa Bugaboovagnar. Men är de verkligen värt pengarna? Det är ju bara såå dyrt! I USA kostar de några ynka tusen lappar men i Sverige slänger de på mer än dubbelt och plötsligt måste vi plötsligt ha en… Brio är visserligen inte heller superbilligt när man köper nytt men man kan komma undan lite billigare. Sen beror det ju lite på vilken modell man väljer förstås. Vi har kollat på Smile, Happy och Go. Utseendemässigt gillar jag både Brio och Bugaboos vagnmodeller, de är enkla och sportiga cityvagnar som ändå känns stabila och praktiska. Något som jag förstått är mycket viktigt.

Återkommer när jag har bättre koll och kanske till och med slagit till på en vagn…