hipp-barnmat

Barnmat i Thailand?

Sitter i Mood-gallerian nu och jobbar medan Frans sover i vagnen bredvid, har varit på La Redouts pressfrukost och efter det somnade Frans. Gårdagen försvann verkligen bara, vi tog en låååååång ”få-Frans-att-somna-promenad”, jag jobbade, mötte upp Hannah och gick till restaurangen Supper där River island visade upp en superhärlig vårkollektion och bjöd på extremt god mat. Satt kvar ganska länge eftersom Frans tog en sovstund på 2 timmar och sen gick jag hem och började fixa lite så lägenheten inte skulle se TOTALT hemsk ut när inredningtidningen aka Malin kom för att ”inspektera”. Tyckte nästan lite synd om hon och tidningens AD när de kom in… Kan tänka mig att det är som om jag skulle styla ett modejobb med temat ”bohemglamour” och vara tvungen att ta första kvinnan på gatan, sminka henne själv och enbart använda kläder från typ Överskottsbolaget. Haha. Men ja, vi får se… jag är övertygad om att lägenheten blir tipptopp, frågan är egentligen bara när, hehe. Just nu känns det som oktober. 2016…

Senare på eftermiddagen kom Caroline och Sam förbi. De har precis varit i Dominikanska republiken och eftersom Sam är lika gammal som Frans (1 vecka yngre) frågade jag om hur de gjort med maten där. När vi åkte till Miami och Nice var allt SÅ enkelt på grund av amning. Fan, saknar det nu och undrar om man kan få igång mjölkproduktionen i världens minsta bröst på en dag? Hm. Fick gå och köpa nya behåar häromdagen för ALLA jag har är alldeles för stora! Nu tog jag typ de minsta som fanns på H&M. De såg ut som övningsbehåar för 13-åringar så de borde passa mig utmärkt!

Hur som helst, barnmat. Caroline hade haft med sig barnmat till Sam för två veckor och det är ju egentligen det jag vill ha. MEN. En burk väger 200 gram och två burkar om dagen i 2 veckor… ja det blir massa extra kilon, orkar inte räkna men det blir tungt. Jag antar att det finns barnmat att köpa där men har läst att det inte är samma kontroller på maten i olika länder trots att det är samma märke och det känns också riskabelt att köpa ris och typ hackade grejer på restaurangerna om det inte är på hotellet. Kanske är jag löjlig men det finns en självisk tanke bakom: Om Frans blir dålig pga annorlunda bakterier kommer hela MIN semester gå åt till att fixa och trixa så att han inte ska må sämre. Kanske till och med fläska iväg till någon akutmottagning i Phuket för det kommer Fredrik garanterat att vilja om Frans visar minsta tecken på ”salmonella” alternativt annan dödlig sjukdom till följd av ohygieniska skärbrädor eller thaländska magbakterier…

Så. Svårt.

Det lutar ändå åt att vi tar med oss en del burkar och ger honom när vi äter på lokala restauranger och låter honom äta typ ris, kyckling och gränsaker när vi är på hotellet. Tänkte även unna honom välling vid flygplansstarten för att han inte ska få ont i öronen.

Egentligen borde det inte vara några problem med mat. Som folk på diverse forum säger: barn kan faktiskt överleva utanför Sveriges trygga gränser… bara inte lika länge.

 

 

6 reaktioner till “Barnmat i Thailand?”

 1. Vi var i Thailand när min son var 1år 4 månader och vi tog med barnmatsburkar för kvällarna, då åt han oftast inne på rummet innan vi gick ut och åt och fick typ bröd på restaurangen.
  Men vi hade vings happy baby, man får matstol, micro, potta, egen uteplats med staket runt osv och då fick man ha typ 10kg extra i packning.
  Lunch åt han ofta typ spagetti och tomatsås eller köttfärssås och sånt som dom flesta serverar.
  Vi hade ett paket blöjor som försvann på några dagar. Inte riktigt som hemma. Han drack gärna från poolen och så (stoppade så klart) så han drog väl i sig en del bakterier men det var aldrig någon fara att han var sjuk. Men vi gick och köpte thaiblöjpaket två gånger! Och badblöjor en gång (typ tre dubbla priset än hemma) eftersom vi inte ville ha nån läcka i poolen.

 2. HAHAHAH alltså bh:arna! Jag dör. Exakt samma sak för mig. Man kollar ner i sin blus och ser att det är 4 cm mellan bröst och bh, tänker ”Hur har jag nånsin kunnat ha den här enorma bhn?” och så är det typ en B-kupa. Men jag förstår brösten, de tycker de gjort sitt nu. Ammats och ammats och slitits i. Nu drar de sig tillbaka, minst sagt… De enda bh:ar jag har som funkar är sportbh:ar. Hett.

  Lägenheten kommer för övrigt bli skitbra! Just nu krävs det bara ganska mycket styling i badrummet… ;) We will be back.

 3. Emelie: tack snälla för din kommentar! Det där med badblöja missade jag såklart så vi måste hitta imorgon… Testade ett snabbdopp idag och Frans älskar verkligen att bada (=skrek och grät när vi tog upp honom)

  Vi tog med oss barnmat så det räcker. Sen smakar han alltid på vår mat. Idag ris och bröd bara men maten va så stark.

  Kommer bli lättare väskor på vägen hem. Räknat dock med att det blir en del thailändska blöjor här med, men sånt är ju enkelt att ordna. Värre med bra mat :/

  Och att dricka poolvattnet, det vill Frans väldigt gärna göra (allt vatten för övrigt)

 4. Malin: om man blir gravid igen och amningen fungerar måste man ju få så galet mycket bristningar? Finns ju inget att ta av för att dubbla brösten till det fyrdubbla…

  Senare problem. Just nu är det svårt nog att fylla ut bikinin. Behöver typ ingen. Ett homosexuellt par och deras adopterade dotter på semester, inga konstigheter.

 5. Hahaha! Älskar det normbrytande. Skönt att slippa vita linjer på överkroppen ;)
  Ni kanske kan köpa likadana speedos alla 3? (the thaiway of husvagnssemester)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>