Barnkalas!

På lördag ska vi ha kalas för Frans och jag håller på att planera lite inköp. Vi kommer i alla fall bjuda på lunch och efter det fika med tårta. Lisa och Gustav har massa vinglas så vi slipper den lite halvtråkiga känslan av engångskoppar, så skönt! Det ska bli riktigt kul faktiskt. Frans kommer få tårta i form av bananpannkaka, jag kanske är för strikt men jag vill inte att han ska börja äta tårta (och andra sötsaker än) Ibland vill jag ge honom onyttiga saker bara för att testa, typ Hönökaka, haha. Inte det värsta man kan äta förstås men kanske inte det bästa heller. Fredrik säger då: ”Nu kan vi bestämma vad han ska äta, då borde vi bara ge honom bra mat, han kommer äta allt möjligt sen i alla fall…” och det är ju sant. Jag har dock gett honom lite, lite sockerkaka med banan i en gång. Jag och Johanna fikade och jag valde med flit en ”halvnyttig” kaka bara för att jag kände på mig att Frans kunde behöva en liten muta under fikats gång… han verkade dock inte speciellt intresserad. Pannkaka tycker han dock är supergott så bananpannkaka känns som en okej, lagom kalasig grej… stackars barn, inte ens tårta på sitt första kalas! De vuxna på kalaset kommer dock inte äta bananpannkaka som tårta. Om man inte nödvändigtvis vill förstås…

Nu ska vi snart göra oss i ordning och åka in till stan. Vill åka innan Frans ska sova. En sak som jag måste göra nu och som inte behövdes när Frans var mindre är att planera. Nu vet jag ju ganska exakt när han ska sova och så vidare, ibörjan spelade det ingen roll. Han sov mest och åt utan några regelbundna tider. Nu vill jag inte att han ska sova här hemma i två timmar för att sedan sätta sig i vagnen i en timma… blir ju inte så mycket action liksom.

Ska fixa lite saker inför kalaset och efter lunch ska jag ner till jobbet medan Fredrik och Frans åker hem. Vi hörs lite senare!

 

 

Födelsedagstårta

Frans fyller ju ganska snart ett år (!!) och vi ska ha födelsedagskalas för honom här ute på Ekerö. Jag vill ha en fin tårta, får nog köpa en för jag är sämst på det här med sockerpasta som tydligen är en av huvudingredienserna i typ alla tårtor som finns… kollade lite på Pintrest och hittade några stycken. Jag gillar ju verkligen det här med djurmotiv… frågan är om de är lika goda som de ser ut eller ska jag bara släppa prestigen och köpa en Budapstrulle? Haha, älskar Budapest!

cake2

cake3

cake