frans kalas

Baka, baka liten kaka

Hela dagen igår gick åt till att baka, baka och baka (var visserligen på NK:s julfrukost på morgonen tillsammans med Johanna men efter ett snabbt stopp vid Hötorget för att bli pålurad blommor åkte jag hem.) Frans sov i typ två timmar så jag passade på men det tog ändå längre tid… sen gjorde jag fel på typ allt. Värsta felet var dock när jag inte satte fast bakformen rätt så att smeten rann ut inne i ugnen och ja, brände fast skulle man kunna säga. TRE GÅNGER! Hur korkad och kass är du egentligen Annika, kanske du undrar och svaret är precis så kass som jag låter. Gånger tre. Mina småkakor blev inte små pga flöt ut över hela plåten. Just det, gjorde marängbottnar också. De kastade jag igår kväll. De var liksom rå äggvita inuti och ”rare” känns inte lika bra när det gäller maräng som när man snackar kött. Tyvärr.  Fick köpa marängbottnar förut, något jag borde gjort direkt. Tårtan som ”råkade” rinna ut (tre) gånger i ugnen gjorde jag om (i en långpanna) och den blev helt okej, kompakt men okej. Lite glasyr på det så… hade ju egentligen velat göra en rund tårta  i tre lager men insåg ganska snart mina extrema begränsningar. Jag antar och hoppas att min kärlek till Frans inte avspeglar sig i mina bakresultat. Skulle så vara fallet hade jag själv utnämnt mig till ”Årets (sämsta) mama”. Men jag hoppas istället att jag får pluspoäng för att jag åtminstone försökte…

Och idag hade vi alltså kalas. 1-års kalas för vår (snart) 1-åring! Kakproblemet löste sig och det blev riktigt bra till slut. Hade en jättemysig dag och nu har vi städat undan allt, ätit lite tårta och kollar på TV. Lisa är iväg ikväll, Frans och Stina sover, Gustav har gått ner och jobbat så Fredrik och jag sitter i soffan framför ”Så mycket bättre” med vrsin dator i känt. Haha. Så nöjd med dagen ändå.

banan

Marängtårta in the making.

nespresso

Nespressostationen

fika

Bestämde mig i sista sekunden för att göra klubbor av marshmallows. Fredrik skulle gör en snögubbe av smält marshmallow men vi han liksom inte…

fika3

Köpte marängbottnar på Ica, de var såklart trasiga när jag plockade upp dem men jag klistrade ihop dem med limecurd.

kalas

cake

Kärleksmums utan kokos (tredubblade receptet på glasyr)

fika2

Fikabuffé

fransanna

Anna matar Frans med kex medan Emelie underhåller honom med sitt mobilskal. Vilken fest!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>