Frans bästa vän – Spraybalsam

  Jag använder alltid spraybalsam i Frans hår efter tvätt. Det gör verkligen skillnad! Eftersom han har något (läs: galet) frissigt hår behövs det något som gör det lent och mjukt. Sen brukar jag borsta det och det älskar han! Han kurar liksom ihop sig och sitter helt still medan jag borstar. Har tre olika spraybalsam för barn/ekologiska hemma och först ut är det här från Urtekram som fungerat finfint hittills.

Anledningen till att jag inte använder vanligt balsam är för att slippa schampooner OCH balsamera eftersom Frans HATAR att få håret tvättat då det alltid kommer vatten i ansiktet. En gång per bad räcker med andra ord…

Tillbaka i Stockholm

Igår kom vi hem till Stockholm. Och tågresan gick bra, Frans va lite gnällig men jag tog med honom till restaurangvagnen och då somnade han. Bytte för övrigt in mina SJ-Prio poäng och de var värda en påse Ahlgrens bilar. Har varit medlem sedan 2008. Tacka vet jag NK-klubben, där får man i alla fall lite utdelning. Och H&M. Sa jag att jag fick värdecheckar för 650 kronor på H&M häromveckan? Det är sant. Det motsvarar 10 000 kronor! Så jag har med andra ord shoppat för 10 000 kronor på H&M under 2013. Lite ångestframkallande helt klart. Jag skyller helt och hållet på Frans och Isabel Marant.

Frans har under den senaste tiden kommit in en fas som jag verkligen uppskattar. Han äter vid 23-tiden, somnar strax därefter och sover några timmar, vaknar, äter och får ny blöja och somnar om. Vaknar ytterligare några timmar senare och äter igen och somnar. Sover till Fredrik går upp och går till jobbet och äter ytterligare en gång innan han somnar om. Det gör att jag får sova massa plus att jag hinner göra saker under morgonen. Idag betalade jag bland annat Frans barnförsäkring. Tog en från Länsförsäkringar som jag också har och har haft sedan jag var liten. Och köpte en matta på Artilleriet som vi tänkt köpa länge men aldrig gjort. Har även googlat recept eftersom jag ska baka till på lördag då jag bjudit hit lite vänner (som Fredrik sa till mina föräldrar: hon är inte nöjd med födelsedagspresenterna hon redan fått) Men det är jag. Verkligen. Men det är ju kul att fira lite när man ändå fyller 30 år, så det blir bubbel och tårta under eftermiddagen. Så beställde jag mat från Mathem för att slippa släpa upp mjöl och så vidare till lägenheten och när jag var klar vaknade Frans och jag ammade och badade honom sedan i bubbelbad. Såå mysigt. Tyckte han alltså. Jag brydde mig inte så mycket. Hehe. Han gillar verkligen att bada! Första gången vi badade honom skrek han som om vi sänkt ner honom i en isvak. Tror vi fega lite med badtemperaturen. Var väl oroliga över att det skulle bli för varmt nyblivna föräldrar som vi var. Men nu när vi är ”veteraner” kör vi 38, 39 grader och det fungerar utmärkt. Jag tvättade jättenoggrant mellan alla veck (så äckligt men det kan ju verkligen samlas smuts där) och tvätta håret med schampoo och avslutade det hela med en babyoljemassage. Han skratta och höll kvar mina händer när jag massera hans mage. Sen somnade han om så nu ligger han är och snusar. Tänkte gå ut och gå men väntar kanske ett tag…

sophie-the-giraffe-hudvard-2

Var ju på lanseringen av Sophie the giraffes nya hudvårdsserie för några månader sedan. Har dock inte använt produkterna jättemycket förrän nu. Ibörjan badade vi Frans i enbart vatten. När de kom till Sverige såldes de endast på NK och i utvalda babybutiker idag finns de även på Apoteket.

 

 

 

 

The Contented Little Baby

Hörde att den här boken skulle vara grym om man vill få ordning på mat och sovrutinerna när bebisen kommer. Började läsa den igår och ja, jag vet inte vad jag ska tycka. ”Förbered näringsrik mat för dig och din partner som du kan ha i frysen, du kommer spara mycket tid på att slippa gå handla och stå vid spisen” och ”Se till att du fyller upp förråden med kaffe, kakor och bullar, det blir mycket gäster och förråden kommer snabbt sina”. Tycker nog det känns ganska så bakåtsträvande. Varför skulle den höggravida mamman nödvändigtvis vara den som står vid spisen? Och kan inte partnern som inte ammar eller har ont efter förlossningen springa och köpa kakor om det nu behövs? Men jag tror boken tar sig, så länge man inte blir hjärntvättad innan man kommer till biten om hur man får bebisen att sova hela nätterna så är jag mer än nöjd.

Olja mot strechmarks

Jag har hört att man inte kan göra så mycket mot hudbristningar och strechmarks under graviditeten, får man det så får man det liksom. ”Köp inga dyra oljor, det är bara bortkastade pengar” är en av kommentarerna jag hört, eller kanske läst. Har dock pratat med gravida och före detta gravida kompisar som sagt att olja och hudlotion överlag är skönt när huden kliar för det gör den faktiskt då den tänjs ut. Tidigt i graviditeten skaffade jag den här oljan från Nuxe (det var då jag fortfarande var övertygad om att jag endast kunde motverka strech marks med hjälp av en liknande produkt) har ärligt talat inte använt den så där överdrivet mycket men ibland. Varför inte liksom, det är ju inte som att den luktar skit eller gör huden sämre på något sätt. Och sen har jag ju inte fått några märken på huden, men det beror väl kanske inte på oljan trots allt.

Oljan köpte jag på Eleven.se men den finns lite här och var om du vill testlukta. Priset är 208 kronor.

Nyhet: Sophie the Giraffes hudvårdsserie

Jag hade ingen aning om vem den där Sophie var men jag lärde mig snart att hon är alla (de flesta) barns favoritleksak. Visst är hon söt, men jag kan inte låta bli att se den som enbart en gummileksak som låter ganska irriterande när man trycker på den. Häromdagen blev jag inbjuden av Mildh Press till världslanseringen av Sophie the Giraffes nya hudvårdsserie. Serien består av en ansiktskräm, bodylotion, babyolja, skyddande kräm, bubbelbad (som lovar ordentligt med skum trots de ekologiska ingredienserna) samt en kombinerad hår- och kroppstvätt. Priserna ligger under 200 kronor och hudvårdsserien kommer säljas på bland annat NK, Barnbutiken, Babyshop och Jollyroom. Produkterna ska även fungera för vuxna. Stort plus för de supersöta förpackningarna! Sedan sa en kvinna att hennes fyraåring som hatade att tvätta håret gick med på det nu när Sophie var på flaskan. Barn… så okomplicerade ibland.

Ska absolut testa de här produkterna och lovar att återkomma när jag har något att rapportera.