Baby boss

familjen

Frans älskar att leka och VARJE kväll när Fredrik och jag sitter i soffan kommer han ut från sitt rum. Han tar mig i ena handen och Fredrik i den andra. Han säger inget men drar oss mot rummet. Han pekar var vi ska sitta och säger ”nej” om vi sätter oss ”fel”. Sen leker han medan vi tittar på (han vill helst inte att vi lägger oss i eller rör något) från våra tilldelade platser. Om vi flyttar på oss, eller Gud förbjude lägger oss ner på dagbädden i hans rum, blir han genast irriterad och drar upp oss. Han hatar för övrigt när vi kramar varandra. Då blir han sur och försöker sära på oss. Ibland vill han joina men oftast vill han bara få slut på kramandet.

När han vill att vi ska byta lek, från tågbanan till affischen som sitter på hans garderobsvägg, affischen föreställer alfabetet samt olika figurer till vardera bokstav, tar han oss återigen i varsin hand och för oss mot garderobsdörren. Sen vill han att vi pekar på bokstäverna så han kan säga vad det är, han har lärt sig det mesta (katt, glass, hus, träd, apa och så vidare) och bland vill han peka själv så att vi får svara på vad det är för något på bilden. Vi har lärt oss alla.

Det är så kul att se hur han styr och ställer, hur han vill ha allt på sitt sätt och han vet hur han ska få det.  Han är inte så bossig när han leker med kompisar, då är han sannare den blyge som inte riktigt vågar sig in i leken eller leker för sig själv och tittar bort mot den andre för att hålla koll. Men med oss känner han väl att han kan bestämma fullt ut.

Imorgon fyller familjens lilla överhuvud 2 år. Helt galet. TVÅ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>