frans

Att resa med bebis, del 1:

Hej från hotellrummet i Miami beach. Klockan är 05.10 men jag har varit vaken en timma på gund av jetlag.

Är såå underbart skönt att vara tillbaka i Miami. Resan hittills:

I onsdags tog jag Arlanda Express ensam med Frans eftersom Taxi Stockholm inte hade babyskydd och Fredrik åkte taxi med våra 4 resväskor, datorer och handbagage. Väl framme checkade vi in och det är först då jag insåg att vi (läs Fredrik) glömt skötväskan hemma. Paniken spred sig över Fredriks ansikte och han funderar på att sätta sig i en taxi och åka hem och hämta den. 1000 kronor och en timma kvar till planet lyfter. Eh, nej! Spg framför mig hur jag och Frans (utan blöjväska och Fredrik åkte mot Miami.) Fredrik sprang istället runt som en tiger på Arlanda i jakt på blöjor. De fanns typ inte. Hittade tillslut pack om tre på ett apotek. Först köpte han de här men när han sedan hitta blöjor gick han och lämna tillbaka dem i butiken. Vad ska vi med dem till liksom..?

Kul för Frans att ha de här på sig…

Flygresan till New York gick i alla fall supersmidigt! Frans sov hur länge som helst och var lugn och glad i princip hela tiden. Jag ammade vid start och landning för att han inte skulle få ont i öronen och det fungerade hur bra som helst. Gissa om jag blev glad när vi fick platser där vi kunde hänga en babysäng på väggen! Hade den inte funnits hade vi fått sitta med en sovande Frans i knät i drygt 8 timmar. Det hade varit en prövning…

Vi mellanlandade på Newark i ungefär två och en halv timma och var tvungna att checka in bagaget på nytt men det gick smidigt och sen gick vi på nästa plan som skulle ta oss till Miami. Här började jag och Fredrik bli riktigt trötta. Man blir ju trött av att resa ensam och att resa med en 3 månaders bebis gör det inte lättare direkt. På flyget till Miami var Frans såklart jätteledsen. Bara för att vi ville sova. Det var ju kväll i Sverige då och han brukar bli rätt ledsen innan han väl lyckas somna för natten. Så efter mycket vaggande på stående fot och lillfingrar som var rynkiga av saliv (typ det enda som hjälper för att lugna honom) somnade han och sov i princip till vi var framme på hotellet. Jag sov också en timma, det var behövligt. Tog Supershuttle från flygplatsen, trodde de hade babyskydd men det hade de inte. Taxibilarna hade det inte heller. Supershuttle hade dock försäkring för bebisen och kändes betydligt säkrare än en taxi så Frans satt hos i mig i Babybjörnen. Resan kostade bara 32 dollar för oss alla tre och allt bagage och vi blev avsläppta på Lowes uppfart. SÅ SKÖNT!

Hotellet vi bor på är helt okej, vet inte om jag skulle säga att vårt rum håller 4-stjärnig nivå men det är stort och duger. Frans sov i princip hela natten mellan Fredrik och mig, han åt visserligen en gång och igårmorse när vi vaknade vid 8.00 var jag helt utvilad och vi gick och åt frukost på Starbucks. Min standardfrukost i USA: kaffe, fullkornsbagel med smör och yoghurt med granola och någon typ av bärsås. Har varit dålig på att ta bilder men ska fota mer imorgon.

Förmiddagen var mulen men det sprack upp och blev en riktigt stekhet dag. Vi promenerade bort till min kompis Alexandra för att hämta vår Bugaboo som levererats dit, har liksom inget skydd för Frans nu när det är sol, så vagnen var viktig. Packade upp den i lägenheten och gissa vad? Den där suffletten samt skyddet man har över liggdelen saknades! Så vi har liggdelen men inget att fästa på den! Alexandra ringde Toys ’r us och de sa att de skulle skicka inom 24 timmar, vi får väl se hur det blir med det. Så det här med vagn gick inte heeeeelt som planerat men det löser sig förhoppningsvis idag. Skyddade Frans lilla huvud med en handduk och köpte sedan en minikeps.

 

 

2 reaktioner till “Att resa med bebis, del 1:”

  1. HAHAHAHAH HAHAHAHhahahah hahahaha jag ORKAR inte!!! Tena för män? HAHAHAH Varför inte nattbindor för kvinnor istället? hahahahahahahahahahahahaha Skönt att resan gick bra! <3 Saknar er redan! puss

  2. Angelica: Haha, bra fråga. Har aldrig förstått mig på den där Fredrik. Han kanske själv hade positiva erfarenheter av Tena, vad vet jag? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>