20150124-232905.jpg

Att resa med barn (och bli pensionär)

Hej från Thailand! Alltså vad är rutiner egentligen? Klockan är typ 23.30 och Frans vaknade för en timma sen, superpigg. Sedan han vaknat har han rullat runt i sängen (som är galet stor!) krupit in i badrummet och rivit toalettpapper i en miljon små, små bitar, ätit en smootihe och nu kör han runt en polisbil på golvet och dansar till Bruno Mars.

Vet inte när vi somnande men typ 20.30? Haha, äkta semesterfirare. Och så vaknar man nu och tror det är morgon och att man ska få gå ner och äta frukost. Så deppigt.

Vi tar det från början:
Vi lämnade lägenheten i Stockholm runt 09.15 på fredagsmorgon, tog bussen till t-centralen och tog Arlanda express ut i hoodie, orkade inte släpa med en vinterjacka… Checkade in, packade in vagnen i plast (såååå glad att vi köpte en sulky, så enkel!) och åt sedan
lill-lunch på Max.

Flyget gick 12.30 och vi fick platser med extra benutrymme och egna tv-skärmar (eller fick och fick. För 800 kronor fick vi det)
Det som var så skönt när vi flög långt med Frans förra gången var att Frans då var så liten och kunde ligga i en babycot. Nu väger han tre gånger så mycket och måste sitta i våra knän.

Det började bra. Frans höll sig på något sätt vaken från morgon och till att planet startade. Vi gav honom välling som han inte druckit på flera månader och han slocknade av den. Lycklig. Han sov sedan i drygt två timmar i mitt knä.

Frans hoppade sedan över eftermiddagsluren som han gjort de senast två dagarna och vi tänkt att han borde somna runt 19.00 (svensk tid) och det gjorde han nästan. Men under typ två timmar somnade han och vaknade till hundra gånger. Han hördes inte över hela planet men vaknade till ledsen för att sedan somna om i några minuter. Han fick liksom ingen ro, stackarn.

Tillslut somnade han dock (jag hann se två filmer under resan: Grace of Monaco och någon film med Cameron Diaz och Kate Upton. Båda filmerna var halvdåliga men utmärkt tidsfördriv.

Vi landade i Phuket typ 05.30 lokal tid (23.30 svensk tid), hämtade väskorna och tog en taxi i cirka 7 minuter till vårt hotell. Trodde ett tag att vi inte skulle få ett rum förrän kl 14.00 men det tog ungefär tjugo minuter. Vi duschade, gick ner och åt en grym frukost och gick sedan upp och sov i tre timmar, haha, sååå skönt!

Annars har vi gått runt, hotellområdet är stort, ENORMT! men det känns inte som det är så mycket folk ändå vilket är skönt, det är helt underbart fint och trots att det stod att det inte var ett barnanapssat hotell hade de ett superfint och stort lekrum med bollhav, playstation, datorer, minikök, tågbana… ALLT! Samt utomhus lekplats och barnpool.
Frans ville aldrig gå! Folk är dessutom så otroligt trevliga mot Frans, det leker och busar med honom hela tiden och det känns som hans ego kommer explodera innan det är dags att åka hem. De flesta är dock säkra på att han är en tjej. Haha. De tycker att han är långhårig. Han har så himla mycket lockar nu, den fuktiga luften är boven. Men jag älskar det!

Ja, det var lite om första dagen i Thailand. Om du fortfarande läser. Blev rätt långt inser jag.
Nu får vi vänta ut Frans och förhoppningsvis kan man somna och vakna vid typ 08.00. Känner mig dock väldigt pigg nu men det kanske ändras.

20150124-233048.jpg

20150124-233113.jpg

20150124-233130.jpg

20150124-233144.jpg

20150124-233206.jpg

5 reaktioner till “Att resa med barn (och bli pensionär)”

  1. Åååå vad härligt!
    Haha vet inte hur många som sagt hon till Jack. Men nu är han nyfrissad, dock ej pga det!
    Ha det så härligt och skönt att resan gick bra!

  2. Johanna: Jaa! Tänker alltid varför bor man i Sverige på vintrarna!? Men ja, det gör man ju också av någon anledning…

  3. Stella: haha, vi har helt enkelt kvinnliga söner ;) doktorn sa till och med ”she” till Frans. Tur att det inte var något mer intimt som det var fel på. Kunde blivit rätt fel ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>