20140627-100833-36513117.jpg

Återbesök hos barnmorskan

Jag tänkte boka ett återbesök hos barnmorskan efter förlossningen men det blev aldrig av. Jag är dålig på att ta tag i saker ibland. Har tänkt gå till tandläkaren i typ två år meeeen…

Jag känner mig ju bra och det känns som jag läkt ihop sedan kejsarsnittet (har tänkt fota ärret och visa er, om det känns intressant. Vissa tycker kanske det är äckligt, men det har läkt fint enligt mig) Läste i Johannas blogg (länk kommer, blir alltid fel när jag länkar från mobilen) om att avslaget, dvs blod/sårvätska som kommer från såret efter moderkakan (i form av mens, typ) läker snabbare om man man ammar för då drar livmodern ihop sig. Jag kände att den gjorde det ibörjan då jag ammade. Det var liksom som mensvärk. Och eftersom livmodern återställer sig snabbare när man ammar ska avslaget pågå under en kortare tid då) Jag vet inte om jag hade otur men mitt avslag pågick i sex veckor! Ganska länge med andra ord. Det var aldrig mycket men ändå. Tillräckligt för att man skulle behöva binda. Binda som jag typ inte använt sedan jag var fjorton av den enkla anledningen att jag inte gillar det. Men tampong var en infektionsrisk (även om det borde gälla mer om man fött vaginalt??) så det var bara att gilla läget.
Nu funderar jag i alla fall på om jag ska boka återbesök på Mamma Mia där jag gick under graviditeten. Kanske lika bra och jag tänkte ju fixa nya minipiller också. Inte för att låta negativ eller otacksam på något sätt, men en andra graviditet JUST NU skulle inte vara ultimat.
Fredrik sa häromdagen ”tänk om man kunde få ett barn som aldrig var ledset och skrek och som alltid ville sova…”
Jag: jaha? Vaddå, då?
Fredrik: ”nä, men det verkar så mysigt att ha två små barn som springer runt. När man ser det känns det som det skulle vara kul.”

Efter det där uttalandet är jag extra sugen på nya minipiller. En post-graviditet craving skulle man kunna kalla det.

En reaktion till “Återbesök hos barnmorskan”

  1. Jag vill gärna se ärret! Jag ska göra planerat kejsarsnitt den 10 juli :) Är inte orolig för hur det kommer se ut efter, men det kan vara ”kul att se” hur det kommer se ut sen. Har ärret blivit mycket bättre sen du gjorde snittet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>