2014

Året 2014

Okej, årsresumén drog ut på tiden, hade tänkt köra klassisk månad för månad men det är för mycket bilder och jag blir mest trött och orkar inte blogga alls… men om jag ska sammanfatta året 2014 lite kort så kan jag säga att det var ett fantastiskt år på många sätt. Frans föddes ju i december 2013 så året har inte haft någon höjdpunkt i form av en förlossning. Men 2014 är ju året då jag varit mamma och hängt med Frans i princip varenda dag (utom en dag eftersom jag och Fredrik bodde på hotell en helg i februari). Jag har gjort massor av saker jag aldrig gjort innan, lärt mig hur mycket som helst både om barn men också om mig själv. Jag har insett att jag klarar mer än jag trott och jag har lärt mig att jag inte alltid kan ha kontroll över saker och ting och att jag ibland får rätta mig efter situationen (Frans), har samtidigt förstått att jag inte alls behöver anpassa mig så mycket som jag trott att jag skulle behöva göra eftersom jag planerar och har haft en bebis som än så länge varit relativt medgörlig. Det är väl egentligen när han varit sjuk som det inte gått att påverka så mycket.

fredrikfrans

Har hängt en hel del med dessa två det senaste året…

Under året hann även träffa mina kompisar som inte har barn en hel del (utan att Frans var med) något som jag verkligen värdesätter. jag hade kunnat träffa dem mer om jag velat men av naturliga skäl har jag trivts bra med att vara hemma på helgerna inte alltid varit supersugen på att gå ut och så vidare. Jag hade inte hade trivts med mig själv om jag plötsligt förvandlats till en person som inte hade behov av att vara ensam, hänga med vänner och äta middag och dricka vin utan att hela tiden underhålla eller hålla koll på en liten person. Jag umgicks även väldigt mycket med kompisar som har barn och lärde även känna en del nya vänner på grund av att vi båda råkat få en bebis i samma veva.

bild1

Några mammakompisar. Jag var först som ni ser (i alla fall i den här skaran..)

Jag jobbade en hel del (första tiden utan problem pga bebis som älskade att sova, senaste månaderna med lite mer problem pga bebis som älskar att vara vaken och utforska typ ALLT!) och åkte till Miami och plåtade sex stycken modeserier och Frans, då tre månader hängde med liksom Fredrik. Det var verkligen en grym resa och jag skulle gärna göra om det! (Får se hur det blir i år dock eftersom vi drar till Thailand och jag är lite osäker på om Fredrik kan ta ledigt så länge och åka iväg igen. Om det blir en resa kanske jag åker ensam, men vi får se…) Vi åkte även på semester till franska rivieran och bilade runt i sverige vida Göteborg, Falsterbo och Kalmar i en liten Toyota aygo. Fredrik, Frans, jag, en barnvagn och en heeel del packning. Den bilen alltså! Älskar den.

miami

Älskar Miami, så barnvänligt dessutom. HETT TIPS!

franska-rivieran

Påväg mot Cap ferrat, ingen dum utsikt direkt…

falsterbo

Falsterbo beach! Kommer absolut åka tillbaka.

Vi sålde vår sekelskifts lägenhet på 61 kvadratmeter och bytte den mot en funkislägenhet på 80 kvadratmeter, båda på Kungsholmen. Vi fick en vattenläcka och fick bo inneboende hos våra vänner Lisa och Gustav i drygt två månader, hos min syster i en vecka, hos Lisa och Gustav igen i några dagar och nu hemma hos Fredriks bror i två veckor, men det räknas ju inte till 2014 eftersom vi flyttade hit igår… På det sättet har året, senare halvan varit lite påfrestande. Det var visserligen mysigt att bo ute på Ekerö och jag älskade att ha Lisa där hela tiden, men man saknar att ha endast två par skor och nu när vi flyttat runt en del den senaste månaden saknar man en fast punkt och att inte packa upp, ner och planera vad man behöver jämt och ständigt.

fleminngatan

Lägenhetsplåtning!

kalas

Firade Frans 1-års kalas hos Lisa och Gustav i slutet av november.

Min morfar gick bort i år men årets absolut sämsta var dock att min mamma fick bröstcancer och även om den inte spridit sig eller det var någon direkt livsfara så var det såklart inte kul att veta att hon hade sjukdomen. Nu har hon gått igenom cellgifter och är klar nu ibörjan av januari. Ytterligare en gång har hon bevisat att hon är världens starkaste och mest fantastiska person. Trots att hon såklart haft det tufft under det senaste halvåret får man typ pressa henne att erkänna att hon ät trött eller att hon haft ont i kroppen efter behandlingen. Hon skulle aldrig klaga eller försöka få sympatier utan väljer istället att berätta hur bra pappa är på att ta hand om henne och sköta huset när hon inte orkar hjälpa till att laga middag eller städa. Världens bästa mamma (som sagt!)

mammafrans

Mamma och Frans ”hemma” i Göteborg i somras <3

Ja… det var väl mitt år i korthet. Jag tycker aldrig att det är försent för en omstart, eller nystart, vad man nu vill kalla det. Man kan ju lika gärna avge ett ”nyårslöfte” i juli eller september men visst, januari känns ju som en passande månad att starta något nytt. Jag är dålig på att hålla den här typen av löften men jag tänker att jag ska ta tag i träningen under kommande år, gärna så tidigt som möjligt, 2014 var liksom året då jag unnade mig (allt!) och tänkte att jag inte behövde träna eftersom jag ”nyss” fått barn, haha… fråga mig inte hur tankebanorna gått för jag fattar det inte själv. Men ja, försöka utnyttja mitt dyra Sats-kort och inte äta godis och kakor dagligen är ett löfte jag tänkte försöka hålla. Hehe…

familjen

Hoppas ni haft en riktigt bra start på det nya året, jag hoppas och tror att det kommer bli ett toppenår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>