baby frans

Äntligen hemma

Vi fick lämna sjukhuset runt 15.30. Blev tvungna att göra ett extra ultraljud på Frans då barnmorskan som gjorde ultraljudet i vecka 18 skrivit något om  njurarna och dess täthet eller något i den stilen. Det blev dock ingen uppföljning på det men nu ville de ändå kontrollera det hela. Därför fick vi hänga kvar på sjukhuset i några timmat till. Men allt såg bra ut och njurarna är i toppskick.

Dagens knepigaste var att få bilbarnstolen på plats i baksätet på taxin. Eller för mig var det ingen fara, jag satte mig med Frans och väntade i bilen medan Fredrik och chauffören kämpade. Stackars Fredrik var lite stressad och åkte hela vägen hem och gick upp till lägenheten med de blå plastskydden på skorna som han använt på sjukhuset. Haha. Frans satt nog varken helt bekvämt eller rätt i den den där stolen men han sa inget utan satt bara där och höll hårt i mitt finger hela vägen hem.

Det har varit två intensiva dagar trots att vi egentligen inte gjort något speciellt. Men tiden har gått så sjukt fort! Som sagt, ska skriva ner hela förlossningen i detalj men det som hänt sedan Frans föddes är att vi hängt i princip uteslutande i ett rum med två sängar med upp- och nedfällbar rygg, en bekväm dröm när man ammar… och där har vi just det, ammat (massor),  sett på ”Despicable me 2″, kollat hur många likes Frans fick i de sociala medierna och messat bebisbilder till typ alla vi känner.

Det som varit mindre mysigt är att Frans haft lite problem med att andas ibland, han blir jättetäppt i näsan och måste då skrika för att kunna andas, innan det går så långt sitter han och kämpar och det låter verkligen som näsan är helt stängd. Stackars lilla bebis. De har gett honom koksaltlösning och nässpray för bebisar men det känns ju inte så bra att spruta in näspray i en nyfödd baby hela tiden. Tillslut kom vi på att vi skulle sitta helt stilla med honom upprätt så att han fick lugna ner sig och då slutade besvären. Nu märks det knappt längre och det känns förstås jätteskönt. Tydligen beror det hela på att det finns kvar fostervatten i kroppen. Jag trodde det berodde på snittet men de flesta bebisar har tydligen problem på det här området oavsett hur förlossningen gått till.

Baby Frans 1

Frans har oftast haft stängda, eller halvstängda ögon men nu börjar han öppna dem mer och mer. Älskar hur han tittar sig runt omkring när han ammar. Ligger där och spejar liksom.

Jag har som sagt mått väldigt bra efter operationen. Idag har det dock varit lite jobbigare, i alla fall nu under eftermiddagen. Mina vanligtvis små bröst har blivit en bättre (eller i det här fallet sämre) F-kupa. Och de är så jäkla ömma. Stenhårda och ömma. Googlade och för att bli av med dem, eller ja, inte helt av med dem, de har ju sin funktion men för att de inte ska vara lika smärtsamma ska man amma kortare och mer ofta. Lyckligtvis vill Frans äta hela tiden och försöker naffsa tag i Fredriks kläder i brist på äkta bröst. När han till sin besvikelse inser att det inte stillar varken hunger eller sug börjar han helt enkelt äta på sina fingrar. Eller rättare sagt sina händer. Jag har även haft något som påminner om mensvärk, jag skulle gissa på att det är så kallade eftervärkar men jag är osäker. Att jag inte sovit ordentligt de senaste två nätterna börjar kännas och jag var så sjukt trött att jag bara satt i soffan med Frans i famnen och tittade på tv utan att veta vad jag kollade på när vi kommit från sjukhuset och jag duschat och tvättat håret. Kunde dock inte somna för på något sätt är jag ändå pigg. Och trots att det inte är lika smärtfritt att amma längre tycker jag fortfarande att det är mysigt. Jag är säkert knäpp. Jag har dock börjat använda både bröstvårteskydd och salva nu för att det inte ska göra mer ont. Har läst om sår, blåsor och så vidare men tänkte att jag skulle försöka undvika det om det nu går…

Angående det här med avslag som var en av två saker jag oroade mig för (den andra var ju att amningen inte skulle fungera) så är jag lättad över att det inte alls kommer så mycket blod. Jag såg megablöjor framför mig under många veckor framöver men det är som att ha en normal mens, typ dag tre. Någon läkare sa att det ofta var mindre avslag när man gjort kejsarsnitt.

Hm, ja det var lite om vad som hänt de senaste dagarna. Nu ska jag lägga mig och se om jag kan sova någon timma innan man ska agera mjölkko igen. Ska försöka skriva ner allt om det planerade snittet imorgon.

 

 

 

 

4 reaktioner till “Äntligen hemma”

 1. Fantastiskt vad bra allt har gått, så himla, himla skönt! Minns också hur brösten växte över en natt, det var hel sjukt och gjorde väldigt ont faktiskt, de där fösta dagarna, men sen jämnar det ut sig. Jag gick från liten A-kupa till typ D-kupa eller nåt, men hamnade sen på B-kupa tills jag slutade amma. Nu har jag knappt nåt alls kvar, men det gör detsamma, haha.

  Mys på hög nivå hos er nu kan jag tänka mig. Underbart!

 2. Jätteskönt! :) Är väldigt tacksam.
  Ja, det gjorde verkligen sjukt ont! Plus att jag tyckte det var så obekvämt när man är van vid att ha små bröst, även under graviditeten då de gick upp en del. Längtar till dagen då de är urmjölkade och små igen :)
  Trevlig helg!! :)

 3. Låter som att ni har det bra. Låter som eftervärkar, de kan man få till och från ett tag. Gör det inte ont på samma sätt typ när du ammar? När livmodern drar ihop sig.
  Dessa stora bomber är inte roliga. Det värsta går över snart. Får du stockning, att det är rött på ett ställe och varmt och ömt, ring mig, jag är proffs:) men amma amma och amma så försvinner allt ont så småningom. Skrattar högt när jag läser högt för gurra om er (läs Fredrik). Kan se honom gå stressad uppför trapporna med skydden på fötterna,sötis. Ta hand om er, hörs snart. Puss puss på er alla tre.

 4. Ja, de kom lite då och då tänkte på det efter du skrev och det var absolut extra mycket när jag ammade… Nu har det dock slutat. Ingen stockning än, snarare läcker jag som en sil, haha. Lite ömt fortfarande men det är verkligen ingen fara! Så glad att det värsta gick över fort :)
  Ses på fredag!
  Puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>