amnings-beha

Amningskläder med fokus på BH

Att ha speciella kläder när man ammar har jag aldrig riktigt förstått mig på. Amingsbehån, ja, den ser jag absolut syftet med. Man knäpper upp tar fram bröstet (eller rullar ut, som en kompis sa, förhoppningsvis på skämt då vi pratade om hängbrösten som kommer efter ett års intensivt ammande. Can’t wait!) Men amningslinnen? Ska man då ha det under en t-shirt eller ska man bara gå runt i samma linne i cirka sex månader (beroende på hur länge man ammar). Jag har inga amningslinnen eller tröjor (om det ens finns) däremot har jag ett gäng behåar. När folk skriver om amningsbehåar är det alltid ”åh, så osexigt” ”de är så tråkiga och fula”… nu är inte jag den som skuttar runt i sexiga behåar oavsett om jag befinner mig i stadiet: inte gravid, gravid eller före detta gravid. Jag kör alltid t-shirt behåar, eller enkla spetsbehåar med vadderade kupor (alltid vadderade kupor eftersom jag jag ser ut som en pojke annars, ja i alla fall på överkroppen.) Så att gå över från vanliga behåar till amningsbehåar var ingen big deal. Min sexigaste behå ever är faktiskt en amningsbehå (en presnet, skulle helst inte lägga 500 kronor på en behå, amning eller ej). Den kommer från Elle McPhersons underklädeslinje och är gjord i såna där ”delikata spetsar”. Himla hett…

Vad är det med den här hetsen om att amningsbehåar ska vara sexiga. Du ska ju inte förföra någon, du ska ge någon mat och av egen erfarenhet så skulle en osexig behå inte få en bebis att säga: tack, men nej tack när mat erbjöds. Nu vet jag inte hur ni andra mammor upplever amningen men blir det på något sätt en sexigare stund för att man har en sexig behå? Om ni hade en så kallad sexig behå, låt oss säga, i delikat spets, skulle ni då känna att: shit vad jag är läcker nu när jag sitter här och ammar med brösten i vädret och opps, där tappade visst bebisen bröstvårtan och en stråle bröstmjölk sköts genom luften och landade någonstans i lägenheten. Och oj, där tappade bebisen bröstet igen och plötsligt är hela behån blöt och bebisen har mjölkstänk i hela ansiktet för bröstet är så fyllt med mjölk eftersom det var flera timmar sedan senaste matningen ägde rum. Bara en fråga. Eller så har man sett den här bilden och tänker: åh, sååå vill jag också se ut när jag ammar.

 

 

4 reaktioner till “Amningskläder med fokus på BH”

 1. Grejen med amningslinne är ju att du slipper ha behå. Det är alltså istället för, inte både och. ;) Behån är inbyggd i linnet liksom (med plats för såna där amningsskydd eller vad det heter).
  Jag tror det är skillnad på stora och små bröst när det kommer till amningsbehå. Mina fick en extremt märklig och gammeldags strutform eftersom de fångade in bröstet på ett så konstigt sätt. Som två koner under tröjan. Då syns det ju genom kläderna eftersom hela bröstet har en konstig form plötsligt. Inte så kul att gå runt och känna sig konstant obekväm. I de mindre kupstorlekarna såg allt betydligt mer okej ut.
  Men sen så JA, jag VILL faktiskt ha underkläder jag trivs med. Brukar liksom inte välja och betala för kläder jag tycker är fula. ;)

 2. Johanna: Haha, ja, jag vill också ha kläder jag trivs med! Såklart. Det är just sexiga amningsbehåar jag inte ser syftet med. Har inte fattat att behån är inbyggd i linnet, tänkte bara att man öppnade upp det enkelt när det var dags för mat. Och att man hade behå under, men då ser jag syftet mer. Jag har inga amningslinnen bara behåar, linnen är ju säkert bra när man ex ammar offentligt och inte vill dra upp tröjan så halva ryggen och magen blottas, hehe. Och inte har ngn sjal/filt med sig.

  Jag har sett massa olika amningsbehåar, vissa rätt fula och andra som ser ut som helt vanliga t-shirt behåar. Jag gillar inte ovadderade behåar så jag kör endast de vadderade, har ovadderade amningsbehåar också som jag köpte ibörjan, de är väldigt bekväma men inte så ”snygga” men det var nog för att jag köpte för stora eftersom många sa att brösten skulle bli GIGANTISKA vilket de blev i några få dagar. Annars tycker jag amningsbehåarna känns precis som vanliga och ser likadana ut förutom att man kan öppna upp dem. H&M har en del som ser neutrala ut. Kan tänka mig att det är svårare med större storlekar om man behöver mer stöd osv…då är H&M kanske inte bäst… Viktigast för mig är att de är sköna, jag är ju rätt bekväm av mig överlag när det kommer till kläder:)
  Hoppas du hittar några fina! Hittar du en modell du gillar kan du ju köpa flera, trodde två skulle räcka men icke, man vill byta ofta! :)

 3. jag kör bara på amningslinnen, tycker de är sköna plus att inte hela magen tittar fram :) boob-tröjorna tycker jag är värdelösa, man måste ju ändå ha amningsbh under..
  jag har kört linne+ vanlig tröja över, tycker det har funkat perfekt, och så gillar jag att jag kan ha mina vanliga grejer också, nu när Jack är lite större ammar han ju inte längre hela tiden.

  nja alltså sexiga amningsbhar förstår jag inte alls. ok om man vill känna sig fin, men… jag känner lite att så länge jag ammar är jag rätt o-het, tuttarna är ju bara för Jack just nu. snart nog slutar han amma.

  däremot kan jag känna att amningslinnena inte ger något stöd, jag har alltid varit ganska små-bröstad, och tänker nånstans att jag fortfarande är det, men jag har ju 80D i mina amninsbhar och de passar ju… :)

 4. Stella: Ah, de verkar smarta de där linnena. Vill ju undvika att flasha rygg och mage då magen inte är exakt som den en gång var ;) Ja att känna sig fin och framför allt fräsch tycker jag är superviktigt. Men sexig, hehe, nja :)
  Jag har också små bröst och ha typ 75C på mina amningsbehåar… har kört bygelvarianter, vadderade men tror egentlige inte jag behöver ngt stöd. Kanske borde testa linnen. Däremot vill jag ju ha mina amningsinlägg i behån, undrar om de sitter fast i linnet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>