brio go

Åka tåg med en bebis…

Nu är jag hemma hos mina föräldrar i Göteborg, jag och Fredrik ska snart åka in mot stan och Frans har precis ätit och ligger utslagen över Fredriks axel och försöker rapa.

Vi åkte ju tåg igår, Frans första resa och ett miniprov inför Miami-resan, hehe. Vi hade ju en hel del packning. Min väska, Frans väska, Fredriks väska, skötväska, min dator, Fredriks dator, babynest, min handväska (som egentligen är en ryggsäck) babyskydd och såklat vagnen. Phu! Jag gick till centralen ungefär en timma innan tåget skulle gå. Köpte mackor, dricka och en supergod chokladboll på Gateau. Insåg att jag varit ute i lite för god tid och fick stå och vänta ett bra tag i rusningstrafiken. Jäklar vad det är folk på centralstationen runt 16.30… (ingen stor överraskning)

Vi hade bokat plats i första klass vilket var tur för det fanns typ ingenstans att ha vagnen och liggdelen. Frans fick ligga i liggdelen vid våra fötter och i andra klass tror jag inte det är lika stort benutrymme, eller har jag fel? Det gick i alla fall bra att få plats men jag gjorde världens dummaste grej preciiis innan tåget började rulla…

När vi satt oss insåg jag att jag saknade min ena handske. Reste mig upp och kollade på golvet och i gången, gick fram till dörren och såg att den låg ute på perrongen. Tågvärdinnan hoppade ombord på tåget efter att ha vinkat och gett klartecken att alla var ombord och tåget kunde börja åka, men jag kände ändå att jag skulle hoppa av för att hämta handsken. I samma sekund som jag landade på perrongen ångrade jag mig. Tog snabbt upp handsken och hörde hur dörrarna började stängas när jag snabbt tog mig in i vagnen igen. Alltså hjärtklappningen. Tänk om dörrarna hade hunnit stängas (det handlade om cirka 2-3 sekunder!) innan jag hann på. Hej då Fredrik, hej då Frans och ja, min plånbok och mobil och även hemnycklarna som låg i jackfickan som hängde vid min stol. Satt och hade ångest en stund. Dumma, Annika du gillar ju inte ens de där handskarna…

Annars gick det bra att åka. Frans sov, vaknade och åt, satt i mitt knä och tittade lite och somnade igen. Vi fyllde typ hela bagagehyllan med våra saker och stuvade in vagn och babyskydd så gott det gick. Har aldrig tänkt på vad folk som åker tåg med bebisar gör med alla grejer. Härliga tider… Men tack Brio för oändliga minimeringsmöjligheter! Vår vagn kan verkligen bli huuuur liten som helst och tar man dessutom bort hjulen blir den platt som en pannkaka. Tjockpannkaka.

Nu ska vi säga hej då till Frans och åka in mot stan. Mamma har pluggat på hela morgonen för att kunna hålla Frans vid liv tills dess att pappa kommer hem ikväll (och förhoppningsvis resten av helgen också, hehe…)

 

7 reaktioner till “Åka tåg med en bebis…”

  1. Om du åker SJ2000 (tidigare X2000) kan man välja vagn 7 när man fyller i om önskad plats. Där finns mycket utrymme för vagn och barn.

  2. Måste bara fråga. Är ni nöjda med er brio go? Vi funderar på en sådan nu när vi ska byta till sittdelen. Verkar bra men har inte testat den…

  3. Annelie: Ja! Vi är supernöjda! Den är jättesmidig att köra och packa ihop. Vi har de små hjulen där fram och om det blir mer snö nästa vinter behöver vi nog fixa vinterhjulen som är större, lika stora som bakhjulen (skippade dem i år för de var slut när vi köpte vagnen och ja, det blev inte så mycket snö sen så vi köpte inga) Vi har sittdelen här hemma men inte testat den än men då blir den ju ännu smidigare och mindre (snyggare också) Liggdelen är ju automatiskt rätt stor och klumpig. Får vagnen att kännas större. Jag gillar att vagnen är så smal och att man kan gunga den upp och ner när man står still :)

  4. Det blev en go igår! Wihoo! Svart chassi och röd sittdel. Så snygg. Hittade en röd åkpåse med mysigt foder också så vagnen blev väldigt ombonad och mysig. Längtar tills det blir dag så vi kan ut och köra den :) (min dotter tycker nog vi ska ut nu mitt i natten för hon är klarvaken….).

  5. Annelie: Ah, härligt, är ni nöjda? Om ni hunnit provköra :) Vi har vela gå ut med Frans mitt i natten några gånger eftersom han somnar direkt i vagnen. Men eftersom vi bor på 4 våningen utan hiss känns det som ett rätt jobbigt projekt mitt i natten :/ nästa lgh är hiss ett KRAV… :)

  6. Supernöjda!! Alice var så glad över att få sitta upp och titta på omvärlden ist för att bara ligga ner. Och den var jättebra att köra. Gillar gunget och det ergonomiska handtaget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>