20150218-111907.jpg

Åka tåg med barn

Nu sitter vi på tåget mot Göteborg. Eller jag sitter, Frans ligger på sätet bredvid och sover. Fredrik erbjöd sig att komma till stationen från jobbet och hjälpa mig klockan 9.15 och jag var väl lite ”okej, men det behövs egentligen inte…” Men gissa om jag är glad att han kom! Jag var ute i god tid men var dåligt förberedd. Gick in på Coop på centralstationen och skulle köpa smoothie och frukt och Frans som var lite mellanmålshungrig blev halvt galen när han insåg att han inte skulle få någon smoothie innan den var betald. Han kastade nappen, sparka ner filten, spara av sig skon, kasta nappen igen, skrek, spände upp kroppen så han gled neråt i vagnen och visade med hela sin närvaro att han inte var nöjd. Inte alls. Jag hade en stor ryggsäck på mig samt vinterjacka vilket gjorde mig varm, stressen av en irriterad son gjorde det inte bättre. Så kom Fredrik och jag sprang iväg och köpte ett frukostpaket, åt ett ägg till frukost hemma så jag var lite hungrig. Så skulle man på tåget. Jag har alltid problem att fälla ihop vagnen så Fredrik gjorde det medan jag klev på med Frans, stora ryggsäcken, sidovagnen, skötväskan och fårskinnet som Fredrik kastade in i tåget för att Frans skulle sova på det. Att komma in på tåget var inte helt enkelt eftersom en mamma burit upp hela sin barnvagn och ja, den täckte ju hela gången. I annat fall hade jag inte brytt mig men jag var varm, trött i armarna och allmänt irriterad över att jag tyckte allt gått fel tidigare. Så när jag inte kom förbi och Fredrik ropade på mig från perrongen gick jag tillbaka ut och sa så att mamman skulle höra ”ja, jag kommer ut igen, det står en barnvagn i vägen ändå”. Skäms lite över att jag sa så. Förstår att hon måste varit stressad över att blockera vägen MEN, hur tänker man när man bär upp en barnvagn på ett tåg utan att fälla ihop den? Det är ju ingen buss med stora platser för vagnar tyvärr… Aja, jag fick ställa av mina saker och när gången var tom kunde vi gå och sätta oss. Frans fick en egen plats framför mig men det känns som han är liiiite för liten för att sitta ensam så jag tänkte att jag fick lösa det om det kom någon men det verkar lugnt. SJ-personalen är supertrevlig och hjälpsam, och sa att jag det fanns massa platser i andra vagnar om jag behövde en annan plats senare.

Frans åt en banan, kollade ut genom fönstret, försökte få kontakt med kvinnan på andra sidan gången och somnade sedan i min famn. När jag bokade resan valde jag tiden 9.30 eftersom jag var 99% säker på att Frans skulle somna senast 10.00. Så skönt, hade inte varit lika njutningsfullt om klockan varit 12.00 och Frans ville leka och röra på sig konstant i tre timmar… Tror han vaknar innan lunch och äter och sen får jag väl underhålla honom bäst jag kan tills vi är framme 12.30.

Ska bli så skönt att komma till Göteborg! Om lite dryg en timma är vi framme.

20150218-111842.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>