1:a advent

  
Vi har börjat julpynta lite här hemma men mina två adventsstjärnor har inte kommit än, beställde dem på designonline men de kommer kanske nu nästa vecka… Julgranen åkte dock upp redan förra helgen.

Vi har dock firat lite advent hemma hos Frans förskolekompis Niki nu på eftermiddagen, de bor typ fem minuter bort, och det var så himla trevligt! Det var en annan liten tjej där också och hon och Niki började bråka om någonting. Klassisk ”den är min!!!!”-situation. Niki blev ledsen och Frans blev också ledsen, han blir ju det ibland när han känner att stämningen är lite tryckt… han gick då efter Niki och försökte trösta henne genom att ge henne en (henens egen) Pippi-docka. Vet att jag är partisk men hur gulligt? Han ville liksom trösta sin kompis. Frans är ofta lite avvaktande med ”nya” kompisar men de han verkligen känner och umgås med ofta (typ de på förskolan) är han såå himla glad tillsammans med och leker och busar. När exempelvis Gustav kommer till förskolan springer han fram till grinden och skriker av skratt. De kallar ju honom för ”kramkillen nummer ett” på föris. Han älskar att kramas. En nanny brukar komma och hämta en av tjejerna och Frans springer alltid fram och kramar henne som om det var han som blev hämtad av henne. 

Igår var Jennie, Henke och deras två tjejer här och åt tidig middag. Den äldsta, Siri är drygt fyra månader äldre än Frans och hur tuff som helst. Frans verkade lite rädd för henne ibörjan men i slutet av kvällen hoppade de i vår säng och rulla runt och tjöt av skratt. Tycker det är SÅ kul nu när de kan leka mer ihop och man märker att Frans gillar det.

Hoppas ni haft en skön första advent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>