18- månaders kontroll på BVC

  

Imorse var vi på BVC för Frans 18 månaderskontroll, det var med andra ord ett halvår sedan vi var där senast!

Frans fick sätta sig och leka vid ett bord, bygga klossar (han staplade fyra på varandra och sköterskan blev jätteimponerad, jag tänkte säga att jag kunde bygga ett torn med dubbelt så många klossar men lät bli) sen ritade han, lekte med djur, gömde djur under ett lock, hittade dem igen, lekte med en boll och så vidare. Något sköterskan nog inte verkade lika imponerad över var Frans talkunskaper. Han vägrade göra ett enda djurläte och när hon fråga om hans kroppsdelar pekade han på en liten leksaksgris och utropade: däääää! Så note to self: träna på djurläte och kroppsdelar…

Sköterskan sa dock direkt när han kom in och började leka att han verkade så väldigt social och nyfiken och frågade om han gick på förskola vilket hon trodde var anledningen.

Sen blev det vägning och mätning och Frans har planat ut en del och är till och med påväg ner på viktkurvan. Fattar verkligen inte det för han äter ju SÅ bra och framför allt mycket. Han rör sig ju dock mycket… Men hon föreslog energirika mellanmål, exempelvis grekisk yoghurt med frukt istället för enbart frukt osv.

Han vägde i alla fall strax över 11 kilo, jag skulle gissat på 15, haha men det är väl mina armar och min rygg som tror på tyngre vikt. Och längden var 81 cm. Idag fick han sitta på vågen eftersom han är så lång. Minns när jag lade honom ner på vågen och han var lika lång som halva liggytan. Det var på den tiden som vågen visade 4 kilo… 

Besöket slutade med en vaccineringsspruta mot mässlingen, Frans tittade förvånat när sprutan togs men ingen gråt kom. Sköterskan sa att den här sprutan inte gjorde lika ont som de andra. Om 1-2 veckor kan han få hög feber under några dagar och även få utslag. Men han borde knte påverkas idag i alla fall. Skönt med tanke på att vi har barnvakt ikväll då Fredrik och jag ska på Youtubes 10-års fest på Nordiska museet.

4 reaktioner till “18- månaders kontroll på BVC”

  1. Min kille, som jag fortfarande förvånas över hur lik han är Frans, har också gått ner i vikt. Han står verkligen helt still i både längd, vikt och huvudomfång. Tycker det enda han gör är att äta!
    Vi ska också snart på samma kontroll. Men känns som han kommer få underkänt på talet, han fattar inte heller det där med kroppsdelar. Och ärligt talat så låter det mest BRRRRRR från honom så fort han ser nåt som har hjul. Hehe. Att kon säger MU är helt ointressant.

  2. Åh! Vad han kan! Vi var på koll för några veckor sen, Jack väger 13 och är 87 cm :)

    Drygt en vecka efter vaccinet så fick han feber, eller typ 37.5-38.9 så inte så mycket men han behövde ändå vara hemma 2 dagar. Hoppas Frans klarar sig utan!

    Med vikten så tänker jag att man ska se till hur de mår, är han pigg o glad och äter bra är det ju inget att oroa sig för, men lite stressigt ändå kanske.

  3. Susanna: ja, märkligt! Frans är inte ens speciellt smal… Eller alltid han har ju lite att ta av på exempelvis låren om man säger så ;) brrrr är ett av Frans favoritljud men djurläten känns inte speciellt nära i tiden… Men förr eller senare kommer väl ett litet ”voff”… Kanske :)

  4. Stella: åh :) långa killen!! <3 ja får se om det blir något av sprutan men nu har jag nästan glömt bort när det var som vi var där… Jag är inte speciellt orolig alls om jag ska vara ärlig. Han äter som en häst (ponny åtminstone ;) och är enligt mig inte undernärd på något sätt… Men ja, de ska kolla en gång efter sommaren och se hur han ligger på viktkurvan. Tills dess blir det turkisk yoghurt ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>